Продукти, які можуть зникнути з раціону харчування

Клімат значно змінився, і це не на краще для природи й навколишнього середовища. Такі зміни у кліматі загрожують втратою деякими видам риби, птахів, тварин і продуктів харчування. 



Шоколад

Глобальне потепління негативно позначається на збереженні врожаю какао-бобів, з яких і готується шоколад. Якщо температура повітря підвищиться ще, кількість плантацій цієї рослини скоротиться вдвічі, а то і зовсім зникне.

Макаронні вироби з твердих сортів пшениці

Тверді сорти пшениці дуже чутливі до кліматичних змін. Чим більше вологи - дощів, особливо в сукупності з теплом, тим погіршується якість зерна, і муки.

Кава

Плантації, де вирощується сорт кави арабіка, з підвищенням середньорічної температури також стають непридатними для вирощування цієї культури.

Молюски

Всілякі молюски через підвищення температури води в океані можуть накопичувати в собі різні бактерії, небезпечні для людини.

Вино

Елітні сорти винограду також негативно реагують на потепління клімату - виноград зріє раніше, виноградна лоза висихає і наступний урожай стає набагато скромнішим.

Бекон

Стрімка зміна клімату впливає і на врожайність спеціальних кормів, якими годують тварин, зокрема свиней. Поголів'я скорочується, а значить і продуктів з них стане значно менше.

Лосось

Лосось харчується молюсками, а молюски, під впливом зміни води, також зменшуються в кількості. Харчовий ланцюжок змінюється - лосось починає вимирати і неохоче плодитися.

Черешня

Ця ягода також не любить надмірне тепло. При підвищенні температури повітря її запилення значно скорочується, і врожайність черешні падає.

Мед

Зміна клімату позначається і на поголів'я бджіл, деякі вчені побоюються, що популяція цих комах на межі повного зникнення. Звичайно, ні про який мед при такому розвитку сценарію і думати неможна.

Арахіс

Арахіс сам по собі дуже примхливий у догляді, і не будь-який підприємець ризикує його вирощувати. Парниковий ефект зменшує врожайність арахісу.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації