Медики попереджають про небезпеку мандаринок

Так, звичайно, цитрисові корисні для здоров'я, але у сьогодення, виробники часто йдуть на обман. Яка небезпека може підстерігати вас при вживанні мандарин - читайте далі.


Про те, ці соковиті помаранчеві фрукти з чудовим ароматом можуть серйозно зашкодити організму. Виявляється, через мандарини, особливо привезених із-за кордону, існує реальний ризик постраждати, заразившись паразитами. За словами фахівців, на поверхні плодів можуть залишатися сліди личинок середземноморських мух - вживання в їжу таких фруктів і придбані з ними бактерії - легко можуть викликати отруєння.

Перед вживанням мандарини обов'язково потрібно мити. На шкірці може перебувати безліч небезпечних речовин. Також необхідно ретельно мити руки після контакту з шкіркою плодів.

Для довшої тривалості фруктів, їх обробляють етиленом, а даний хімікат при попаданні в організм як токсин і до того ж накопичується в печінці. Зазвичай такі плоди липкі на дотик. Якщо на шкірці помітний яскравий восковий блиск, є ймовірність, що фрукти обробляли фунгіцидами - речовинами для боротьби з цвіллю. Ці хімікати можуть викликати ниркову недостатність, і особливо сильно шкодять, якщо людина, крім іншого, вживає і алкоголь.

Мандарини, які здаються занадто соковитими і зберігають вм'ятини від пальців при натисканні, скоріше за все, були переморожені при зберіганні. Вживати такі фрукти лікарі не радять. Також, за їхніми словами, не потрібно вживати в їжу мандарини з зеленими плямами, так як це зазвичай свідчить про хвороби плодового дерева

Джерело http://nashamama.com

Коментарі

Популярні публікації