Не знаєте чим замінити майонез? Приготуйте чудовий йогуртовий соус

Пропонуємо вашій увазі рецепт надзвичайно смачного і, на відміну від магазинного майонезу, корисного соусу на основі йогурту.


Адже він не піддається термічній обробці і зберігає усі корисні властивості і самого йогурту, і свіжої зелені, і оливкової олії.

Цей соус універсальний – він підходить і до салатів, і до м’яса. Спробуйте поекспериментувати з добавками, та підібрати свій улюблений смак.

Інгредієнти:

300 мл натурального йогурту без цукру і наповнювачів;
3 зубці часнику;
5 очищених волоських горіхів;
¼ лимона;
сіль, цукор, мелений чорний перець;
кріп, петрушка, інша зелень за смаком.

Приготування:

Друшляк встелити чистою марлею, складеною в кілька шарів і викласти туди йогурт. Зав’язати кінці марлі і поставити в холодильник на 3-4 години, для того, щоб з нього стекла вся сироватка.

Обсмажити горіхи. Порубати ножем дрібно.

Зелень помити, перебрати, видалити грубі стебла. Часник посікти.

Влити в чашу блендера олію, додати сіль, цукор, перець, зелень, часник, горіхи. Перемолоти до однорідного стану.

Видушити туди сік з ¼ лимона і ще раз збити.

Дістати йогурт з ходолильника, обережно дістати його з марлі.

Перемішати йогурт з олійною масою.

Подавати в соуснику до холодних і гарячих страв.

Смачного!

Коментарі

Популярні публікації